Økologisk mad – også til bisættelse og begravelse

En begravelse eller en bisættelse er en begivenhed, som vi alle møder på et tidspunkt. Når en af vores nærmeste dør, eller hvis vi må sige farvel til en ven eller en kær kollega – alle vil vi opleve at skulle deltage i en begravelse eller bisættelse, hvor vi siger farvel til den afdøde.

Måske har du også selv været i den situation, at du skulle arrangere en sådan begravelse eller bisættelse? Hvis ikke, vil det jo ske på et tidspunkt, for det møder de fleste en eller flere gange i deres liv. I den situation er det vigtigt, at have tænkt igennem, hvordan det skal forløbe.

Ofte har den afdøde selv haft et eller flere ønsker til, hvordan vedkommendes begravelse skal foregå. Måske har vedkommende skrevet ned, hvilke salmer, der skal synges, og hvad der ellers skal spilles, hvis der også skal være andre former for musikalske indslag til højtideligheden. Og måske skal der være en komsammen bagefter, måske på en økologisk baseret restaurant, som I har valgt som samlingssted.

Søg råd og vejledning hos en bedemand

Hvis den afdøde selv ikke rigtig har efterladt sig nogle nedskrevne ønsker til, hvordan højtideligheden skal foregå, eller ikke har nået at tale med dig om disse ting, så kan du søge råd hos en professionel fagmand indenfor området, som er vant til at håndtere disse ting. Bor du i hovedstaden, vil det være nærliggende at søge råd hos en bedemand i København, hvor Lavendla bedemand københavn er et af de mest fremtrædende firmaer, som kan vejlede dig med alt, hvad du har brug for fra en bedemand i København.

Skal der være arrangement bagefter?

Ofte slutter en begravelse eller en bisættelse med en eller anden form for arrangement. Det kan være alt fra en decideret gravøl til en stille komsammen i et forsamlingshus eller et selskabslokale, eller måske i den lokale sognegård. Her kan det være en god idé at invitere deltagerne på et måltid økologisk mad, som vil understrege, at I gerne vil gøre tingene godt og ordentligt. Hertil kan I også servere et glas økologisk vin, hvis folk ønsker det, men husk naturligvis også ikke-alkoholiske alternativer.

Selv om det kan lyde lidt mærkeligt, så er en bisættelse eller en begravelse også en begivenhed, hvor vi tænker lidt frem – de efterladte tænker på den afdøde og på, hvad der nu skal ske. Her betyder det også lidt, at I vælger at servere økologisk mad til jeres efterfølgende arrangement, for der er mange undersøgelser der viser, at mennesker trives godt på økologisk mad, og det handler det jo også om i situationen.

Hvis I blot skal være familien samlet bagefter, kan det være, at I blot spiser nogle håndmadder – og I vil opdage, at I pludselig er hundesultne og bare kan spise den ene efter den anden. En begravelse er nemlig en begivenhed, der tærer på kræfterne, fordi man er så involveret i situationen, og så skal energidepoterne fyldes op igen. Også her er det kun en fordel, hvis maden er økologisk.