Økologisk vin

Økologiske varer vinder større og større indpas hos de danske forbrugere, der i stigende grad går op i kvalitetsprodukter. Dette gælder i sandhed fødevarer, og fødevareindustrien har udviklet sig meget på denne front i løbet af de sidste årtier. Det er dog ikke kun økologiske fødevarer, som vi i almen forstand forbinder med mad, der har oplevet stor fremdrift. Efterspørgslen på økologiske drikkevarer er også steget markant – blandt andet økologisk vin.

Fremdrift for økologiske vine

Efterspørgslen på økologiske vine stiger hele tiden, hvilket er med til at øge både produktionen og kvaliteten af disse gyldne dråber. Forretninger såsom https://vinoteket.com/da-dk har efterhånden et tiltrækkende udvalg af vine for enhver smag. Når man køber økologisk vin, skal man være opmærksom på, at de forskellige krav og regler differentierer fra land til land. EU, der regulerer de overordnede økologiske regler i Europa, kræver for eksempel, at druerne er økologisk dyrkede, men har ikke regler i forhold til selve fremstillingsprocessen af vinene. Det er imidlertid ikke alle vingårde, der rent faktisk dyrker økologisk i praktisk forstand, der har den egentlige certificering. Dette kan nemlig både være en kompliceret og dyr proces at opnå.

Hvorfor vælge økologisk?

Der er mange gode grunde til at vælge økologi, både når det kommer til fødevarer og drikkevarer. Når man køber økologisk, er man med til at beskytte miljøet, man indtager færre tilsætningsstoffer og sprøjtemidler, og man støtter op om bedre dyrevelfærd. Når man vælger økologiske varer frem for konventionelle varer, er man derfor med til at støtte op om en mere bæredygtig fremtid.

Vil du gerne vælge økologisk, kan du som udgangspunkt gå efter det danske, røde økologimærke eller det grønne økologimærke fra EU. Har økologiske varer det danske økologimærke, betyder det, at de danske myndigheder har kontrolleret produktet. Et produkt kan derfor godt have begge mærker.