At leve økologisk

Aldrig har det været lettere at leve økologisk. Der er ikke et supermarked derude, der ikke har økologiske alternativer, i hvert fald når det kommer til de mest gængse varer som grøntsager, mælkeprodukter, æg og kød.

Men der kommer flere og flere varer til både fra danske landmænd, men også fra resten af verden. Det er med til at gøre det lettere for os alle sammen at vælge det gode alternativ, uanset hvilken grund du har til det. For der er flere gode grunde til at vælge økologi, og hvilken en af dem, der er din grund, er underordnet.

Kvalitet og dyrevelfærd

Rigtig mange vælger de økologiske varer frem for de konventionelle, fordi kvaliteten og dermed smagen er bedre. Der er fokus på at få det bedste frem, og det ser ved, at grøntsager vokser langsomt uden kunstige hjælpemidler, og at dyr har et mere naturligt liv, der giver en anden smag til alt fra mælk over æg, men også til det kød, der kommer fra dem.

Samtidig er der store krav til den måde både dyr og planter skal behandles på, og dyrevelfærd er derfor en lige så stor del af det økologiske, og det er samtidig endnu en af de primære årsager til, at mange vælger det økologiske til, fordi alle dyrene har haft et rigtig godt liv, uanset om det er malkekvæg, kødkvæg eller høns.

Det vigtigste er dog, at du har mulighed for at træffe et valg. At du kan vælge økologien til og være med til at gøre en forskel for naturen og samtidig sikre, at det, du og din familie spiser, er sundt og godt for jer.

Streng regulering

Desuden skal der noget til, før et landbrug eller en produktionsvirksomhed kan kalde sig selv økologisk. De strenge regler og den tilsvarende strenge kontrol er med til at sikre, at du som forbruger kan være sikker på, at de varer du køber, er helt igennem økologiske, og at du derfor får den kvalitet og den dyrevelfærd, du betaler for.

Det hele reguleres af Fødevarestyrelsen, der ikke kun regulerer det økologiske område, men alt, der har med fødevarer at gøre, som inkluderer mere end blot landbrug. Fødevarestyrelsen giver dig mulighed for nemt at sætte dig ind i alle de regler, der findes indenfor økologi.

Fra jord til bord, hele vejen skal reglerne for økologien overholdes, og ikke kun føres der kontrol med området, det er også muligt at få vejledning. Det gør det muligt for dem, der ønsker at importere eller eksportere økologiske varer, at sikre at økologien finder vej ind i kantiner og restauranter i hele landet, eller bare for at hjælpe dem, der ønsker at omlægge deres landbrug til et, der er økologisk.