Er det sundere for os?

Mange skeptikere bakkes op af forskere, der ikke har kunnet bevise, at økologiske fødevarer er sundere end de konventionelle. På Videnskab.dk henvises der denne artikel til disse resultater, men der forskes fortsat og løbende. Nogle typer af økologisk landbrug har fordele for sundheden og for naturen, andre har ikke.

Måske gør det dig ikke sundere at leve økologisk, men det vides ikke med sikkerhed. Heldigvis er der bred enighed om, at der er flere fordele ved økologiske fødevarer, end der er ved de konventionelle.

Det er også svært ikke at blive glad, når man ser de økologiske køer komme på frisk græs i foråret. Eller at opleve den biodiversitet, der findes omring økologiske landbrug. Endeligt er der dyrevelfærden, der så bestemt er i fokus i alle økologiske landbrug. Selvom du ikke kan smage en forskel, så ved du, at det er et dyr, der har haft de bedste forhold gennem hele livet, som har fået den bedste foder, og som har boltret sig i de mest passende omgivelser.

Måske er det ikke sundere for dit fysiske helbred, og måske er der stadig mange udfordringer for de økologiske landmænd, men den mentale og psykiske sundhed der findes i at tage vare på den verden, der er omkring os, det kan der ikke sættes en pris på.

Glæden ved at købe mad, hvor du ved, at dyrene har haft et rigtig godt liv, har haft adgang til lys og luft og har haft adgang til sund mad, den betyder rigtig meget. Det betyder også meget at vide, at forskellige dyr har kunnet trives på de økologiske marker, og at du med mel og gryn har delt dit måltid med alle dem, der lever på de økologiske jorde.

Den glæde finder rigtig mange også ved selve smagen af økologi, og det smitter.