Økologi er så meget mere

Hvis du er ny i økologiens verden, hvis du gerne vil have udvidet din horisont og lære mere om, hvilke produkter der dyrkes økologisk og derfor er til rådighed for dig som forbruger, eller hvis du bare gerne vil lære mere om de forskelle der er mellem fremstilling og produktion af forskellige økologiske fødevarer, så er der god hjælp at hente online.

Der er nemlig, i modsætning til hvad de fleste tror, stor forskel på til krav, der stilles til fremstilling af forskellige økologiske fødevarer. Hvilket bunder i, at der i sig selv er store forskelle på, om der drives en bedrift med fokus på æglæggende, økologiske høner og dermed kravene til deres foder, deres udendørsarealer og deres forhold indendørs til produktion af slagtekvæg, der skal have nogle helt andre forhold.

Alt dette og mere til er viden, du kan finde hos Landbrug & Fødevarer, der viser alle forskellene og alle reglerne for de forskellige producenter. Der er ikke to slags dyr, der er ens, og derfor er deres behov så forskellige. Reglerne for økologi afspejler dette, så disse dyr kan leve under lige de forhold, der passer perfekt til dem.

Afgrøder er noget helt for sig selv

Men økologi er mere end bare æg, mælk og kød. Mange økologiske landmænd har nemlig økologisk jordbrug, hvor afgrøderne alle dyrkes efter økologiske principper. Ikke kun det er vigtigt, for her skal landmanden også i højere grad overveje den type af afgrøde, der dyrkes.

Idet der ikke kan bruges pesticider og kunstgødning, vil der uundgåeligt være større sandsynlighed for ukrudt på markerne, planterne bliver mere modtagelige overfor sygdom, og risikoen for skader fra skadedyr er også større. Derfor skal afgrøderne passe perfekt til klimaet og jordbundsforholdene for at sikre et så stort udbytte som muligt.

Alt dette arbejde på dit bord

Det store arbejde er det, der i sidste ende havner på dit bord. Landmandens samlede udbytte er på grund af alle disse forhold lavere end hos en konventionel landmand, men smagen så meget bedre. Med den dyrevelfærd og hensyn til naturen oveni, så virker priserne på økologiske fødevarer meget lave. Heldigvis, for det gør det tilgængeligt for alle, hvilket er formålet med det.

Næste gang du handler økologisk, så send en varm tanke til alle de landmænd, slagteriarbejdere, mejeriarbejdere og andre, der har arbejdet hårdt, men nænsomt, for at skabe et fantastisk resultat, du kan nyde enten alene, sammen med familien eller samme med gode venner.