Mad uden tilsætning

Økologiske fødevarer er mere end bare smagen. I økologi er der rigtig mange tilsætningsstoffer, der ikke kan bruges, herunder smagsforstærkere og farvestoffer. Det er tilsætningsstoffer, mange har vænnet sig til, for bestemte typer af pålæg skal se ud på en bestemt måde eller havde en særligt, kraftig smag.

Det kan udfordre de økologiske producenter, for de har ikke de samme muligheder i deres produkter, og blindtest viser, at smagen ikke altid er bedst her.

Det sagt, så er økologiske produkter på ingen måde dårlige. Du slipper nemlig for alle disse tilsætningsstoffer hver gang, du vælger økologien til, og du vælger også, at produkterne ikke skal pumpes med vand, for at få en større volumen.

En anden udfordring er også, at feinschmeckerne findes, men at deres produkter generelt er dyre, og det gælder hvad enten de er økologiske eller konventionelle. Der er ikke det samme salg i denne type produkter, desværre vil mange mene, eller også er de ikke tilgængelige i supermarkederne, men kun i specialforretningerne.

Mange producenter og forbrugere mener dog, at de økologiske varer smager bedst, men om det er smagen eller den generelle tanke om økologi, der driver dig, det er underordnet. Du får nemlig så meget mere for dine penge.