Start en økologisk/plantebaseret restaurant

Den grønne bølge er over os, og et stigende antal danskere spiser plantebaseret kost. Flere bliver vegetarer eller veganere, og der vil sandsynligvis komme flere til i fremtiden. Så går du og overvejer at starte en økologisk restaurant, så er det god timing, at du kan have fokus på økologiske vegetariske eller veganske retter. Især i de danske storbyer er der efterspørgsel på veganske og vegetariske restauranter, så det gælder bare om at smøge ærmerne op og komme i gang. Nogle restauratører har store ambitioner og åbner Michelin-restauranter, men du kan sagtens indrette et lækkert økologisk spisested, som tiltrækker folk, uden at det skal være top-gourmet.

Navn og sted

Først og fremmest skal du finde et navn og en beliggenhed til din restaurant. Du skal have et koncept og en forretningside, som også kan overbevise banken eller investorer om, at du skal have et erhvervslån til at starte op for. Når først konceptet og finansieringen er på plads, så kommer alt det praktiske.

Indretningen af en vegansk/vegetarisk restaurant

Der findes mange måder at indrette en vegansk/vegetarisk restaurant på, og du kan fx hente inspiration online. Måske har du en kreativ åre og ved bare lige, hvordan din restaurant skal indrettes, ellers kan du hyre en indretningsarkitet. Når du skal dekorere væggene i din restaurant, så kan du omhyggeligt udvælge flotte Plakater, som afspejler, konceptet og værdierne i din restaurant. Med spejle og rammer kan du gøre rummene i din restaurant større eller mindre, samtidig med at du skaber en stemningsfuld atmosfære, som gør, at gæsterne får en dejlig oplevelse, når de besøger din restaurant. Du kan desuden indrette med andet interiør, som bidrager til en hyggelig spiseoplevelse. Danskerne går oftere ud og spiser, og vil du gerne tiltrække kunder i restauranten, så betyder atmosfæren meget – også for om gæsterne kommer igen en anden gang og anbefaler restauranten til venner og bekendte.

Den økologiske grønne menu

Menukortet er værd at bruge god tid på at lave. Dine grønne retter skal være økologiske, fremstillet af økologiske råvarer. Vær også opmærksom på, at danskerne i stigende grad spiser lokale råvarer, når de vælger mad. Der er en stigende forbrugerbevidst både om økologiske varer, og at råvarerne ikke skal transporteres en lang vej fra udlandet, men at vi skal spise de råvarer, som findes lokalt. Alt sammen for at tage hensyn til miljøet. Der findes mange lækre og velsmagende veganske og vegetariske retter, som du kan lave, måske med dit eget lille twist, og sætte på menuen. Lav gerne den mad, du selv sætter pris på, så du kan stå 100% inde for den, når du serverer den for gæsterne i din restaurant.