Mere end mad

Økologi i hverdagen er mere end bare mad og drikke. Det kan nemlig være alt fra tøj og sengetøj til hele familien til legetøj og bamser til børnene, nedbrydelige karklude og tandbørster lavet af biologisk nedbrydelige og økologiske materialer.

Du kan også finde almindelige rengøringsmidler og vejsalt, der er fremstillet økologisk, og det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for dine muligheder.

Om du vælger, at alt i din husholdning skal være økologisk, eller om det alene er de mest gængse og populære økologiske varer som for eksempel mælkeprodukter, det er et personligt valg, men det udbud der efterhånden er på markedet indenfor økologi viser med al tydelighed, at der er en efterspørgsel, og at der derfor bliver produceret flere og flere bæredygtige varer, der kan opfylde disse behov hos forbrugerne.

Økologi har bidt sig fast

Samtidig er økologi på alle områder noget, der betyder rigtig meget for hele befolkningen. Selv i nedgangstider, hvor pengene ikke rækker så langt, er økologi ikke blandt det, der vælges fra. Der er mange nyheder, der ikke kun viser, at økologi ikke vælges fra, men at det bliver mere og mere populært.

Mange kan godt liden tanken om økologi og lige så meget smagen, og derfor er det de færreste, der vælger økologi fra igen, når de først er begyndt at købe økologisk. Det er for alle af os nemlig altid muligt at finde noget andet, vi kan undvære i hverdagen, end dyrevelfærden og hensynet til naturen generelt.

Om det er farven på blommen i et økologisk æg, om det er den økologiske mælk, der ikke er homogeniseret, om det er de små perler, du finder på det økologiske smør, eller om det er noget helt andet, det er underordnet. Det økologiske er nemlig bare lækkert.