Som forælder kan du give dine børn en god start på livet ved at prioritere økologisk mad i stedet for mad, som er konventionelt produceret og i nogle tilfælde indeholder pesticider eller medicinrester fra dyr. Ved at vælge økologisk mad træffer du et sundt valg på dit barns vegne, og det er samtidig også godt for miljøet og fremtiden. Mange danske familier er hoppet med på den økologiske bølge, imens det kniber mere med at skære ned på kødforbruget, viser undersøgelser.
Økologi koster mere
Økologiske varer koster mere i supermarkedet, hvilket afholder nogen fra at købe økologisk, fordi de har bedre råd til mad, som er konventionelt produceret og som regel billigere. Hvis du beslutter dig for at købe økologisk mad til dit barn og resten af familien, vælger du dermed også at prioritere maden højt, og det koster ekstra penge. Til gengæld kan du servere sund og velsmagende mad, hvilket er bedre på den lange bane.
Ikke kun grøntsager og mælk
Økologisk mad er ikke kun grøntsager og mælk. Der findes efterhånden et stort sortiment af varer, som også omfatter kødprodukter, konservesprodukter, korn- og brødprodukter samt sødere sager som marmelade og slik. Så det er faktisk muligt at købe så de fleste af de produkter, du anvender til madlavning, økologiske. Dermed behøver du ikke at gå på kompromis, men kan spise økologisk morgen, middag og aften.
Sunde madvaner for livet
Du kan give de gode økologiske madvaner videre til dine børn ved at servere økologisk mad for dem. Du kan også forklare dem, hvorfor det er godt at spise økologisk, hvorfor det er bedre for kroppen og mere gavnligt for miljøet. Dermed lærer du barnet at spise sundt, og at vi skal passe på de ressourcer vi har og dyrke økologisk landbrug, så der kan komme økologisk mad i køledisken i supermarkedet og økologisk mad på spisebordet. Dit barn kan dermed tage sunde madvaner med videre i livet.