Det offentlige Danmark er også med på den økologiske bølge. I mange kantiner vil du opleve, at en større og større del af den mad, der serveres, er økologisk, til glæde for alle de mange ansatte, der kan støtte op om dette gennem deres daglige frokost.
Er du mere til de kolde fakta om fordelene ved økologi, så er det Fødevarestyrelsen, du skal kigge ind til.
Her er en hel opremsning af alt det, du får, og dermed alt det, der ikke er med, når du vælger økologisk mad frem for mad fra et konventionel landbrug. Her finder du også svar på mange af de spørgsmål, der til fødevarer generelt, om sundhed og meget andet.
Fordelen ved en offentlig myndighed er, at de skal oplyse, vejlede og føre kontrol. Er der dokumenterede effekter, så findes svarene hos dem, og er der ikke den slags, så mangler der konkret forskning. Derfor siger de ikke, at økologiske fødevarer er sundere end konventionelle, men de fortæller om forskellene, herunder kravene til medicin, foder og øvrige forhold.
Det giver alle mulighed for at træffe deres valg om økologiske fødevarer på et fuldstændigt oplyst grundlag, noget der bør gøres for alle de vigtige valg, der skal træffes gennem livet.